Landsskytterstevnet

29. juli til 5.august
i Øverbygd - Målselv

Beste skytter ved årets landskytterstevne.
Frode ble med sine to 3. plasser beste skytter ved årets LS, og ble belønnet med napp i
Odin pokalen med plass siffer 6.

Tidligere er denne pokalen vunnet av to Kleive skyttere: Egil Erlalndsen i 1975 og Olav Magne Bratset i 1994.

FELT

Etter en flott innledning med 30 treff i hovedskytingen, skjøt Frode 12 treff i finaleomgangen på fredag. Dermed var Frode en av ni som hadde fult hus, og måtte dermed ut i omskyting. Her fylte Frode nok en gang sammen med 3 andre skyttere . Ny omskyting, og her ble det 10 treff på Frode, og dermed en flott 3.plasse i årets NM - felt.

Ottar Dalset, Rauma og Bo Nielsen, Kleive stoppet på 41 treff og ble belønnet med 10 plass.

Frode Standal

Frode Standal, Kleive skytterlag.

Samlaget gratulerer Frode med fantastisk flott skyting
ved årets LS.

DFS nettside fra finaleskytingen bane
BANE

Frode skjøt til 246 p i onsdagens hovedskyting, og ble med det tildelt skive 4 i Kongelaget på lørdag. Her viste Frode at formen var helt i toppklasse, og endte med 99 p i finaleomgangen. Totalt 345 p, og omskyting om 3. plassen. Her viste Frode sin styrke og prikket inn 99 p nok en gang, og sikret seg nok en 3 plass.

Ingen fra Romsdal skyttersamlag har noen gang prestert bedre skyting og plassert seg blant topp tre på baneskyting under Landsskytterstevnet.

Karina Nygård, Aureosen - Karoline Dahle, Elnesvågen og Kristina Vasseng, Elnesvågen.
I finalen bane klasse junior viste jentene fra Fræna at de kan behandle sin Sauer, og etter fantastisk flott omgangsskting endte de 3 jentene på delt 4. plass, og ble tildelt Ungdomsmedaljen.

Idar Moen, Elnesvågen.
I klasse eldre rekrutt hadde Idar 250 p etter innledende skyting, og på dagens finaleomgang skjøt han
100 p og måtte dermed ut i omskytinge. Her endte Idar til slutt på en meget flott 6 plass.

Samlagsskyting rek / jun.
Laget fra Romsdal ble ved årets samlagsskyting nr 6.
Laget hadde følgende skyttere:
Malin Solheim Høstmark, Malmefjorden 100 p
Idar Moen, Malmefjorden 99 p
Karina Nygård, Aureosen 99 p
Kristina Vasseng, Elnesvågen 99 p

Landsskytterstevnet i Målselv 2006.

Et nytt landsskytterstevne er blitt historie og jeg føler behov for å bringe gratulasjoner til flere av våre skyttere som har gjort utmerkede prestasjoner. Vi fikk denne gang ingen konge, men en skytterdronning, vel fortjent etter glitrende skyting. Dog føler jeg at vi likevel har en konge av Målselv, Frode Standal, etter sin glimrende innsats både i  NM felt og baneskytinga. At dette ble belønnet med aksje i ODIN-pokalen er vel fortjent. 3. plass i begge disipliner er så langt jeg kan erindre de beste plasseringer oppnådd av en Romsdals-skytter.
En stor gratulasjon også til Ottar Dalset og Bo Nielsen som klarte 10. plass i NM felt.
Det står det respekt av.
En stor gratulasjon også til Harald Stormyr kapret på nytt en medalje i V73 med sin flotte 4. plass i feltfinalen.

Så til våre yngre skyttere som også i år har stått for mange høydepunkter på bane og felt. Vår dyktige rekrutt, Sindre Malmedal, sikret seg medalje i begge disipliner, med 6.plass på bane og 4.plass i felt. Stort bedre kan det ikke gjøres. I ER ble Idar Moen medaljevinner i baneskytinga med sin 6.plass. Selv om det ikke holdt til medalje i felten, vil jeg likevel trekke fram Idar Moens og Malin Solheim Høstmarks 10.plass med 42/10 treff. Det er nesten fullt hus, men det viser hvor ekstremt jevn og hard denne klassen er.
Juniorjentene fra Fræna gjorde en glimrende innsats i baneskytinga med 4.plass og medalje til Karina Nygård, Karoline Dale og Kristina Vaseng. Kjempebra.
Samlagsskytinga for R/J ble også veldig bra. 6.plass er en stor prestasjon og det uten at det var dagen med ”stang inn” for alle.
En stor gratulasjon og takk til alle våre glimrende rekrutteringsskyttere.

Jeg vil til slutt takke alle deltagere fra Romsdal for innsatsen ved årets LS. Det har vært et LS med fantastisk vær, flott natur som ramme rundt stevnet og en god del bilkjøring. Noen er godt fornøyd med egen innsats og har med synlige bevis på dette i form av beger, etc, mens andre kanskje ikke har hatt den klaffen som man håper på. Slik er skyttersporten, opp- og nedturer er en del av det som gjør sporten så fascinerende.
Og, om ett år er det nye sjanser i Steinkjer. Da er det kortere vei også.

Med vennlig hilsen
Egil Sotnakk
Stolt leder

Samlagets Ordinære hovedside finner du her Resultater for skytterne fra samlaget

Lørdag 30.07

Søndag 31.07

Sindre Malmedal Malmefjorden gjorde ingen feil i baneskytingen for rekrutt-klassen og skjøt til 250 poeng og ligger dermed veldig godt an før tirsdagens finale. Det samme gjorde Idar Moen , Malmefjorden i ER som ligger veldig godt an med 250 poeng. Ludvik Sagstad Tolaas, Nesjestranda og Skaala endte på 249.

Mandag 01.08

Malin Solheim Høstmark, Malmefjorden i klasse ER endte også på 249. 5. klassingene startet i dag på felten og Frode Standal, Kleive skjøt til gode 30/10. Ottar Dalset, Rauma og Bo Nielsen, Kleive endte på 29 treff. I rekruttklassen endte Sindre Malmedal, Malmefjorden på 29/22 i finfelten.

Tirsdag 02.08

Sindre

Sindre Malmedal, Malmefjorden skjøt banefinalen i rekruttklassen og endte til slutt på en delt 6. plass med 349. Det måtte omskyting til om 2. plassen sammen med 6 andre skyttere.

Idar Moen , Malmefjorden og  Malin Solheim Høstmark, Malmefjorden i klasse ER fikk begge to 30/27 i sin finfelt i dag og har dermed et veldig godt utgangspunkt før finalen senere i uken.

Onsdag 03.07

Frode Standal, Kleive i KONGELAGET etter fantastisk skyting og 246 poeng.

Karina Nygård, Aureosen skjøt til 249 poeng i juniorklassen. Det samme gjorde Kristina Vaseng, Elnesvågen og Karoline Dale, Elnesvågen begge med 249. Maja Hatlebakk, Elnesvågen endte på 247 poeng. Så de tre på 249 ligger dermed veldig godt an før finalen i Junior senere i uken.